Grand Café van de Koperen Tuin

Restaurant

Rustig bijkomen van een wandeling door het park, heerlijk lunchen voor een vergadering of een gezellige high-tea met vrienden. In ons restaurant heb je nog steeds veel mogelijkheden. De stad uit, maar toch de stad niet uit zijn. Je bent elke dag van de week vanaf 10 uur ‘s ochtends van harte welkom.

Nieuw op ons menu: gin tonics! Bekijk onze drankenkaart hieronder. Daarnaast hebben we een leuke spaaractie voor onze gin tonics. Meer over de gin tonic stempelkaart lees je hier.

Al op zoek naar ons kerstdinerbuffet? Deze vind je (zeer binnenkort) hier.

Benieuwd naar wat we precies allemaal hebben? Bekijk onze menukaarten hieronder!

Op zoek naar een (bij)baan?

We hebben momenteel verschillende vacatures!

Bekijk onze vacatures

Op zoek naar een gezellig cadeau?

Met onze cadeaukaart geef je een gezellig moment! Onze cadeaukaart is bij ons aan de kassa te halen.

Meer over onze cadeaukaart

Geschiedenis

Het was in 1648 dat het park, ook wel lusthof genoemd, werd aangelegd in opdracht van prins Willem Frederik van Nassau. Willem Frederik werd uiteindelijk stadhouder en was onderdeel van de Friesche Oranjes. Het park was een eerbetoon aan het eind van de 80-jarige oorlog en de vrede van Münster. Pas 150 jaar later werd het park openbaar gemaakt voor de Leeuwarders door Koning Willem I. De Koperen Tuin dankt zijn naam aan de gelijknamige roman van Simon Vestdijk. De roman speelt zich voor een deel af in de Prinsentuin.

Lees ons verhaal

Bekijk onze andere zalen

Benieuwd naar onze andere zalen? We hebben zalen voor verschillende groepsgrootten.

Bekijk alle zalen