Bruiloft bij De Koperen Tuin

Trouwen

De mooiste dag van jullie leven, zo wil je terugdenken aan jullie trouwdag. De kans is groot dat je al een goed beeld hebt van hoe de trouwdag eruit moet komen te zien. Uiteraard is dit voor iedereen anders, en daarom hebben wij geen kant-en-klare pakketten. Samen gaan we jullie trouwdag volledig op maat verzorgen. Het maakt niet uit of je 20 of 120 gasten wil uitnodigen, of dat je buiten of binnen wilt trouwen: alles kan bij ons op maat worden gemaakt. Zo wordt de mooiste dag van je leven een zorgeloze en ontspannen dag waar je met plezier op terug zal kijken. Want ook jullie moeten op de dag van de bruiloft genieten.

Bij ons is trouwen bijna sprookjesachtig, want jullie trouwerij vindt plaats in het groene hart van Leeuwarden. Een prachtige locatie om elkaar het ja-woord te geven. Daarnaast is bij De Koperen Tuin elk onderdeel van een trouwdag mogelijk. De huwelijksvoltrekking, de receptie, het gezamenlijk lunchen of dineren, en het huwelijksfeest zijn allemaal mogelijk bij ons.

Alle mogelijkheden bespreken?

De huwelijksvoltrekking

De Koperen Tuin is één van de meest populaire trouwlocaties in de gemeente Leeuwarden. Alleen in het stadhuis trouwen meer koppels. Wij hebben in totaal drie geschikte zalen en twee buitenlocaties beschikbaar voor bruiloften.

De Singelzaal en Tuinzaal

De Singelzaal en Tuinzaal met uitzicht over de Dokkumer Ee en Diakonessenhuis zijn geschikt voor maximaal 30 personen. Deze twee zalen kunnen zowel samengevoegd als gescheiden worden gehuurd. Bij deze zaal bevindt zich een afsluitbaar en overdekt terras met maximaal 50 zitplaatsen.

Deze zaal bekijken?

Het Paviljoen

De jongste en grootste zaal die wij hebben. Het Paviljoen heeft veel mogelijkheden, onder andere door de verplaatsbare wanden en vele lichtinstallaties aan het plafond. De zaal beschikt over eigen toiletten, bar en heeft een riant terras. Het Paviljoen is uitbreidbaar: 60 tot 150 gasten jullie ja-woord bijwonen.

Deze zaal bekijken?

De Vestdijkzaal

De Vestdijkzaal op de eerste verdieping. In deze barokzaal waan je jezelf haast van koninklijke komaf. In deze zaal kunnen 15 tot 80 gasten jullie ja-woord bijwonen. De zaal kijkt uit op het park en de jachthaven.

Deze zaal bekijken?
Muziekkoepel

Buitenlocaties: muziekkoepel en terrassen

De twee buitenlocaties zijn de Muziekkoepel en het Paviljoenterras. Beide locaties zijn geschikt voor zo’n 60 personen. Indien voor een buitenlocatie wordt gekozen, wordt ook rekening gehouden met het Nederlandse weer. Er zal altijd een back-up zaal beschikbaar in geval van slecht weer. Onze terrassen kunnen bij de verschillende onderdelen van jullie huwelijksdag worden betrokken.

Onze buitenlocaties bekijken?

Bij de huwelijksvoltrekking verzorgen wij 2 boeketten met bloemen die, zoveel mogelijk, in de kleuren van het bruidsboeket zijn. Verder kan de huwelijksvoltrekking worden ‘beklonken’ met een toast op het bruidspaar tijdens de ceremonie. De kosten van de huwelijksvoltrekking zijn € 250,-. Voor de muziekkoepel of Paviljoenterras wordt € 90,- extra berekend.

Onze locatie in het echt bekijken?

Arriveer in stijl

Jullie aankomst is een speciaal moment. Dat doe je het liefst in een prachtige auto. Zelf hebben wij ook een auto die geheel tot jullie beschikking kan staan, inclusief chauffeur.

Lees meer over onze trouwauto

Bruidstaart

Na de huwelijksvoltrekking met jullie gasten de bruidstaart aansnijden, een van de leukste momenten van de dag. Een bruidstaart is maatwerk. Daarom verwijzen wij je door naar Banketbakkerij Nijstad. Aan de hand van foto’s en voorbeelden qua kleur, vulling en afwerking wordt de taart samengesteld. Wij berekenen € 0,50 serviesgeld per persoon. Uiteraard is Banketbakkerij Nijstad enkel een aanrader van ons. Je bent vrij om zelf een banketbakker te kiezen. De bruidstaart is ook goed te combineren met een champagnetoast op het paar of als afsluiting van het diner of buffet geserveerd met koffie en thee.

De receptie

Om daggasten, collega’s, vrienden en bekenden de gelegenheid te geven jullie te feliciteren, kan ervoor gekozen worden om een receptie te geven. Een huwelijksreceptie duurt gemiddeld twee tot drie uur. De kosten voor een receptie bedragen de consumpties ongeveer € 11,50 per persoon, inclusief 2 rondes bittergarnituur.

Alle mogelijkheden bespreken? Maak een afspraak!

Lunchen? Dineren? Of beide?

Of het nu gaat om een diner, een koud- en warmbuffet, of een lunch: we hebben meerdere opties en suggesties. Een suggestie van ons kan worden overgenomen, maar we kunnen ook samen jullie huwelijksdiner of -lunch samenstellen. Ook hier wordt gekeken naar de kleur van de bloemen en de aankleding van de tafels en zaal.

Bekijk onze lunchsuggesties

Receptie of borrel mét bittergarnituur

Tijdens jullie receptie of borrel is het mogelijk om lekkere hapjes erbij te doen. Onze bittergarnituren vinden jullie na de klik. Deze zijn uiteraard aanpasbaar en op maat te krijgen.

Bekijk onze bittergarnituren

Het huwelijksfeest

Jullie zijn getrouwd, dat vraagt om een feest! Ook hierin hebben wij verschillende zalen die geschikt zijn voor de afsluiting van de mooiste dag van jullie leven. Zo biedt de Wintertuin & Salon (normaliter het Grand-café) plaats aan 80 tot 100 gasten. De ruimte kan ingericht worden met statafels en een dansvloer. Daarnaast is ook de Tuinzaal geschikt voor een feest. Deze zaal biedt plaats voor 100 gasten, exclusief het terras. Het Paviljoen biedt nog iets meer ruimte, daar passen ongeveer 150 gasten. Een ander voordeel aan het Paviljoen zijn de diverse lasers en andere verlichting die de zaal omtoveren tot een exclusief club-gevoel.

Willen jullie meer dan 150 gasten uitnodigingen voor jullie feest? Dan kan het Paviljoen nog worden vergroot met de naast gelegen Tuinzaal. Op deze manier kan onderdak geboden worden aan 350 gasten. Tevens kunnen onze terrassen op verschillende manieren gebruikt worden gedurende jullie huwelijksdag. Om een kostenraming van het feest te maken adviseren wij om 14 euro per persoon als richtprijs te nemen voor de consumpties. Het uiteindelijke werkelijke verbruik wordt in rekening gebracht.

Alles doorspreken? Maak hier een afspraak!